luni, 23 ianuarie 2012

Magia adevărată

În timpurile actuale, metodele magice au cunoscut o dezvoltare fără precedent. În acelaşi timp, cei pasionaţi de acest domeniu au acces la o gamă largă de sisteme, tradiţii şi ritualuri magice. Sistemele respective sunt foarte diferite între ele. Cele mai multe dintre ele nu se bazează pe religiile iudeo-creştine. Ştiinţa ritualurilor magice este o ştiinţă în adevăratul sens al cuvântului, iar acestea nu sunt acte religioase, aşa cum încă mai cred unii magicieni din vremurile noastre. În timpurile trecute, magia era interzisă. De multe ori religia a fost folosită ca pretext, pentru a ascunde adevărata magie, care astăzi însă poate fi scoasă la suprafaţă fără nici o teamă.

Magia considerată ca ştiinţă reprezintă cunoaşterea principiilor şi căilor prin care puterea spirituluişi controlul asupra forţelor naturii pot fi dobândite de individ în timp ce acesta se mai află încă întrupul său fizic.Magia este arta prin care se face aplicarea acestor cunoştinţe în practica iniţiatică. Cunoaşterea arcanelor reprezintă vrăjitorie; pusă în practică însă cu ideea de bine, ea constituie adevărata Magie sau Înţelepciune.
Toată lumea poate produce ceva magic chiar fără ştiinţă, însă adevărata magie este practicată fără pericole doar de acei care au putere şi ştiinţă de a comanda spiritele şi energiile despre care vorbeam, căci fără putere şi ştiinţă magicianul este un simplu om supus pericolelor fără putinţa de a se apăra contra răului.

Chiar dacă mulţi nu cred în ea Magia există de când lumea deoarece sursa ei este pur spirituală. Sunt diferite tipuri de magie precum şi magicienii sunt unii mai buni decît alţii. Indiferent de tipul magiei pe care o practici, cu cât eşti mai conştient de capacitatea ta energetică şi de puterea spiritului tău, cu cât percepi energiile şi ai comunicare mai bună cu spiritele, cu cât exersezi maimult, cu atât mai bun vei deveni, iar practica magică va da roade.

Oamenii pot produce magie dar să nu realizeze niciodată acest lucru, de exemplu vorbele: „tottimpul gândesc pozitiv” sau „ai grijă la ce îţi doreşti”. Ceea ce dorim cu adevărat poate deveni demulte ori realitate. Magia funcţionează  la nivelul subconştientului, iar mediul nostru natural este mereu în transformare pentru a se potrivi cu percepţia realităţii. Aceste schimbări sunt subtile, dar cine este acordat cu aceste energii psihice şi este conştient de acestea, realizează de ce vrăjile funcţionează câteodată mai mult sau mai puţin sau au reacţii diferite. Acest lucru este din cauza la ceea ce ne dorim şi gândim, de aceea se şi spune „gândeşte mereu pozitiv” deoarece nu trebuie să uităm de Legea Cauzei şi a Efectului şi de Legea Karmei conform cărora ceea ce faci, gândeşti şi doreşti primeşti înapoi.

Pentru a influenţa subconştientul să creeze o magie puternică, este nevoie de sugestionare şi de vizualizare. Vizualizarea este extrem de importantă în efectuare magiei. Trebuie să vizualizezi realitatea sau dorinţa de a vedea realitatea.

Dacă ne gândim la o clasificare a tipurilor de magie, ea poate fi împărţită mai întâi în trei ramuri principale în funcţie de intenţia şi elementele folosite în ritualurile magice:
  • Magia Albă, întotdeuna pozitivă, benefică;
  • Magia Gri, este tipul cel mai comun de magie care se face pentru interesul propriu, în general pentru împlinirea dorinţelor personale, dar de multe ori se face şi pentru alte persoane fără permisiunea lor, însă în scopuri benefice. Acest lucru face ca magia să alunece aproape de latura Magiei Negre din motivul că lucrarea magică este făcută fără permisiune, dar în scopuri totuşi benefice, ceea ce o face nici albă şi nici neagră, ci gri după, cum o clasifică practicanţii magiei.
  • Magia Neagră, care este practicată în scopuri de răzbunare, vătămare, pentru a controla voinţa altor persoane fără ştiinţa acestora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu