joi, 8 decembrie 2011

Farmece de dragoste cu magia neagră

Atunci când femeile sunt hotărâte să cucerească un bărbat sunt în stare de orice; unele ajung să apeleze chiar la resursele magiei negre. Astfel de femei sunt gata să folosească reţete cu ingrediente greu de imaginat cum ar fi sângele menstrual sau pielea de broască.

Magia neagră a fost utilizata timp de secole pentru a face să cadă o persoană în mrejele iubirii. În urmă cu 300 de ani, soţia ţarului Petru Întâi, Evdokia, încerca să o îndepărteze de soţul ei pe Anna Mons, o amantă germană extrem de pasională. În disperare de cauză  Evdokia s-a hotărât sa apeleze la o vrăjitoare, care a procedat la infingerea de ace în ochi şi la stropirea cu ceară a portretului Annei. În cele din urma ţarina a fost trimisă într-o mânăstire, iar vrăjitoarea a împărtăşit soarta altor colege de breaslă: arderea pe rug.
Iată o reteţă standard a unei poţiuni de dragoste: sânge menstrual, cenuşa de păr, pudra de unghii, creier de liliac, şi piele de broască. Acesta a fost cocteilul (amestecat în vin) servit regelui Louis XIV de către favorita sa, marchiza de Pompadour. Bătrâna care a preparat „licoarea” a sfârşit prin a fi arsă, iar doamna de Pompadour a rămas amanta regelui timp de 20 de ani.

Vrăjitoarea toscană, Tofana, a ucis în jur de 100 de bărbaţi în anul 1665. Mastera avea o mulţime de clienţi; soţiile îi vizitau coliba pentru a-i cere poţiuni care să îi facă pe soţii afemeiaţi să se reîntoarcă la ele. În schimb Tofana le dădea un „medicament" care îi lecuia pentru totdeuna de femei pe bărbaţii necredincioşi: otravă de şobolani. După ce unul din nefericiţii soţi şi-a găsit liniştea eternă în urma ingerării unei supe condimentate cu respectiva „poţiune”, vrăjitoare a găsit imediat o explicaţie plauzibilă: Dumnezeu îl pedepsise pe bărbat pentru purtarea lui păcătoasă. Arestată în cele din urma, Tofana a trecut în lumea celor nedrepţi strangulată de un gardian din închisoare.

Situaţia nu este aceeaşi în ţările islamice. O bătrână de 98 de ani din Pakistan a ars de vie în casa incendiată de consătenii săi, indignaţi de faptul, că femeia le făcea rău fetiţelor, colectând din sângele acestora. În fapt, bătrânica era îndrăgostită nebuneşte de fiul de 17 ani al imamului, şi, realizând ca nu are nici o şansă de a i se răspunde iubirii, aduna sânge de fecioară pentru a-l folosi în abluţii care să o întinerească.

Sângele menstrual a fost întotdeuna un ingredient de bază în poţiunile pentru farmecele de iubire. Elisa Schteinhau, o practicantă a magiei negre din München susţine, că sângele menstrual contine substante narcotice extrem de excitante. Un pahar cu o astfel de licoare lucrată spune ea poate provoca halucinaţii intense. De multe ori, după ce vrăjitorul sau vrăjitoarea face lucrarea necesară, femeile strecoară câteva picături de sânge menstrual în spatele urechii bărbatului adormit. Aceasta pată inchegată se va menţine timp de trei zile. Uneori un strop de sânge menstrual este adaugat în cafea sau în vin, sau chiar în crema de ras sau în colonie. În fapt, aceste practici pot avea consecinţe dezastroase, dacă procedura nu este controlată de cineva iniţiat(ă) în magia neagră. În primul rând, bărbatul poate avea reacţii alergice, în al doilea rând, se poate ajunge la otrăvire. Mai mult decât atât: dacă un iubit este vrăjit prin acest procedeu, farmecul nu va dispare niciodată. Elisa spune, că a fost martora unui astfel de incident; o femeie i-a aplicat vraja aceasta soţului ei necredincios fără a ascuta vrăjitoarea contactată, dar s-a îndrăgostit apoi de un alt bărbat şi a incercat să divorţeze; povestea s-a încheiat cu uciderea ei de către soţul gelos.

Sângele menstrual este cea mai ieftină substanţă utilizată în astfel de magii. Cea mai scumpă este mandragora, merele de pământ, care cresc sub anumiţi copaci. În vechime, atunci când condamnaţii erau spânzuraţi de stejari sau de brazi de munte, picăturile scurse din testiculele lor (numite „mandragorele bărbaţilor spânzuraţi”) erau adunate de fetele de la ţară şi vândute doamnelor bogate. Cum execuţia prin spânzuratoare nu se mai practică în Europa, se pare ca astfel de „mandragore” uscate sunt aduse prin contrabandă din Iran, Sudan, sau Arabia Saudită. Preţul unei mandragore ajunge la 5000$ în Anglia sau Franţa, dar desigur, există multe contrafaceri. Pudra din mandragore provoaca „orbirea din dragoste” a unui bărbat, care încetează de a mai reacţiona sexual faţă de femei, cu excepţia soţiei lui.

În zilele noastre sunt puţini care se pricep la magie neagră cu sânge menstrual sau pot face rost de mandragore adevărate, deşi mulţi îşi rezervă aceste merite. Pe plan internaţional sunt  numai 3 bărbaţi (Vrăjitorul Onhu din India, Vrăjitorul Olaf din Suedia şi Vrăjitorul Dondhni din Indonezia) reconuscuţi şi 6 femei (Vrăjitoarea Negra din Ucraina, Vrăjitoarea Deliah din SUA, Vrăjitoarea Chu-Sin din Singapore, Vrăjitoarea Laura din Ungaria, Vrăjitoarea Elisa din Germania şi Vrăjitoarea Esmeralda din Bolivia) recunoscute, că pot efectua aceste legături cu sânge menstrual şi/sau pot face rost de pudre de mandragore veritabile.